În anul 1985, împreună cu ing. Mihai TACHEProf. univ. Dr. ing. Nicolae ȚĂPUȘ și Prof. univ. Dr. ing. Trandafir MOISA de la Facultatea Automatică, Secția Calculatoare am brevetat un mouse românesc (făcut din tablă de inox).

Eu am proiectat partea mecanică, iar ceilalți partea electronică, interfața cu calculatorul și, evident, „duhul mașinii”, adică softul. Pe mine m-au pus primul, fiindcă au zis că partea mecanică era marea dificultate a proiectului, dar eu le-am spus (și rămân la această părere) că ei au făcut ceea ce era mai dificil. Fiecare ne puneam în postura celorlalți și ni se părea greu ceea ce aveau de făcut ceilalți. Exact așa cum stă bine unor parteneri adevărați. Ca să fim cinstiți până la capăt, sufletul întregii acțiuni a fost Mihai Tache, care susținuse Examenul de Diplomă cu această temă în anul anterior.

Titlul invenției este „Dispozitiv pentru introducerea informațiilor grafice într-un calculator electronic”, adică „mouse”, mai pe românește... Invenția a fost cesionată Institutului pentru Tehnică de Calcul și Informatică (ITCI) din București, fiindcă acesta era sistemul în acea vreme.

Iată aici Brevetul și Descrierea lui, de pe urma căruia, fie vorba între noi, nici unul nu ne-am ales cu vreun ban, ci numai cu glorie și mult respect...

Brevetul și descrierea