Proiectare Asistată cu Autodesk Inventor - Îndrumar de laborator, Ediția a II-a, Editura FAST, Bucureşti - 2012

Autori
Prof. Dr. ing. Constantin STĂNCESCU
Şef lucr. Dr. ing. Daniel Silviu MANOLACHE
Şef lucr. Dr. ing. Corneliu PÂRVU
Şef lucr. ing. Ionuţ Gabriel GHIONEA
Asist. ing.
Cristian TARBĂ

Scurtă descriere

Cartea contine 31 lucrări de laborator şi o serie de teme de casă în anexă.

Lucrările prezintă gradat problemele abordării proiectării asistate în ingineria mecanică. Totul este explicat în amănunt, astfel încât nu este necesară o pregătire anterioară deosebită pentru a înţelege şi aplica procedurile expuse.

Se porneşte de la modelarea 3D a pieselor individuale, apoi se trece la modelarea ansamblurilor, a componentelor speciale, parametrizări, analiză cu elemente finite şi se ajunge în final la animaţie.

Ca premize pentru atingerea unei eficienţe cât mai mari în însuşirea de cunoştinţe, se presupune că cititorul are o oarecare experienţă în Proiectarea Asistată şi că dispune de pachetul software Autodesk Inventor.

Aplicând cu grijă procedurile expuse, cititorul va stăpâni rapid modelarea parametrică 3D şi va căpăta gust pentru aplicarea în practică a tehnicilor moderne de Proiectare Asistată.

Ediția a II-a vine cu multe noutăți. Pe de o parte, toate lucrările au fost aduse la nivelul Inventor 2011, iar pe de altă parte au fost introduse 12 lucrări noi (total 31 față de 19 în ediția anterioară), care pun în evidență alte aspecte importante ale ingineriei asistate folosind pachetul Inventor. Acestea includ temele anterioare, dar abordează și unele noi, precum componentele standardizate, simularea dinamică, animația avansată și programarea folosind conceptul iLogic. Verificați cuprinsul dat mai jos și edificați-vă asupra acestor noutăți.

De exemplu, în lucrarea L6-05 învățați cum să modelați și să puneți în mișcare pendulele cu dinamică și coliziuni prezentate aici: Pendule cu coliziune. Deși nu a fost planificată în mod special, întâmplarea a făcut ca în acest filmuleț de 4:01 minute postat de noi pe Youtube, la minutul 1:50 să se poată vedea cum energia se transferă aproape în totalitate de la un pendul la altul, lucru demonstrat de graficele finale ale traiectoriilor. Activați opțiunea Full Screen Mode (Ecran complet) pentru a vedea mai bine detaliile. Este uimitor! Cine are ochi de văzut, vede aceste lucruri. Cine nu, nu... Dacă nu vi se par interesante astfel de fenomene fizice, atunci cartea aceasta nu vi se potrivește!

Mai jos, la Download, se găsesc fișierele de lucru pe care trebuie să le descărcați pentru a le folosi la acele lucrări care impun utilizarea lor. Dacă lipsește ceva, ori aveți nevoie și de alte elemente de lucru, vă rugăm să ne solicitați, făcând uz de datele de la secțiunea Contact. Vă mulțumim!


Prefaţă

Cuprins

Exemple:

L2-10 (Modelare avansata prin manipulare directa.pdf)

L6-04 (Analiza cu elemente finite - cadre)

L6-05 (Initiere in simulare dinamica - Pendulul.pdf)

ISBN 978-973-86798-7-0

Format: 170x240 mm

Pagini: 374

Preţ: 40 lei (la trimitere prin poştă adăugaţi 5 lei)

Download fișiere de lucru pentru lucrările din carte (cca. 10 MB)