Pentru cei interesaţi, aici este postată seria completă de Cursuri de Inițiere în Inventor în 16 ore, sub formă de fișiere Power Point și de filmele prezentărilor. Fiecărui curs îi corespunde câte un fișier pps (accesibil prin click pe Curs 01, Curs 02 etc.) și două sau mai multe filmulețe. Filmul corespunzător unui curs este fragmentat în mai multe secvențe (P1, P2 etc.) din cauză că pe Youtube nu pot fi încărcate filmulețe mai lungi de 15 minute. Puteți selecta Full Screen și HQ (High Quality) dacă dispuneți de o conexiune mai rapidă la Internet. Fiecare curs a fost ținut într-o oră, dar materialele conținute sunt mult mai ample, iar efortul de a concentra prezentarea a făcut ca unele aspecte să fie tratate oarecum în grabă. Concluzia este că doritorii în a le folosi pentru prezentări personale - cu respectarea condițiilor de © Copyright din prima pagină a acestui site - vor trebui să-și rezerve mai mult timp decât o singură oră per curs, pentru a obține prezentări de calitate și cu impact. (ABC) (DEF) Practic, alocarea de timp dublu este adesea potrivită; aproape fiecare curs dintre cele 16 ar putea fi ținut - fără larghețe - în două ore.

Din lipsă de timp nu au putut fi abordate următoarele capitole: Conducte și cabluri, Piese din plastic și matrițe de injecție, Inventor Studio, Vault și Design Review. În schimb, cele două volume de Inventor prezentate în secțiunea Carte a acestui site conțin tot ce s-a prezentat la curs, plus capitolele enumerate, cu explicații amănunțite privind fiecare aspect. Altfel spus, dispunând de cărți și folosind informațiile date aici (pps-uri și filme), un amator sârguincios poate deveni un profesionist valoros!

Software folosit: Inventor 2011

Notă: În cadrul acestor cursuri prin BdM se înțelege Buton-dreapta-Mouse sau Right-Click. TOATE prescurtările (shortcuts) sunt listate pe coperțile interioare ale celor două volume de Inventor.

Programa de curs: Curs de inițiere în Inventor în 16 ore

 

Poze de la curs - 15 aprilie 2011

 

Poza 1 Curs

 

Poza 2 Curs

 

Poza 3 Curs

 

Poza 4 Curs