Al doilea curs de inițiere în Inventor a avut loc în cele patru zile de vineri ale lunii aprilie 2013, între orele 16-20, în sala CD-016 din Facultatea IMST, Universitatea POLITEHNICA din București. În prima zi au fost prezenți 249 cursanți, depășind cu 29 capacitatea de 220 locuri a sălii. S-a făcut apel pentru a rămâne în sală strict cei interesați (vezi Preambul), dar fără un mare succes. Acesta este motivul pentru care în poze se văd persoane care stau pe trepte.

Mai jos sunt date programa de curs, pps-urile prezentate, fișierele conexe, poze etc. Acestea sunt ușor modificate/corectate față de cele de la cursul similar din martie-aprilie 2011 (vezi tot la Diverse, pe acest site). Tot acolo se găsesc și filmele cu lecțiile în sine. Trebuie să se rețină că principala cale de a învăța este să lucrați personal cu Inventor, în loc de a citi (sau privi) cum se face în general.

Cursanții pot să-și descarce/instaleze/autorizeze propriile lor licențe de Inventor urmând indicațiile din acest document: Download Software de la Autodesk.pdf

Între zilele de curs sunt puse și lucrări de casă (preluate din Îndrumarul de Inventor). Cursanții sunt invitați să parcurgă pe calculator efectiv, cu atenție, aceste lucrări în săptămâna dintre cursuri, pentru a putea înțelege mai bine noțiunile prezentate.


Programa de curs: Curs de inițiere în Inventor în 16 ore

Întrebări de start cu Inventor

Vineri, 5 aprilie 2013 - INTRODUCERE

Lucrare de casă: L2-10 Modelare avansată prin manipulare directă

Vineri, 12 aprilie 2013 - GESTIONAREA MODELELOR

Lucrare de casă: L3-01 Ansambluri de piese  (Componentele)

Vineri, 19 aprilie 2013 - UNELTE AVANSATE

Lucrare de casă: L6-01 Analiza cu elemente finite (Levier 3D)

Vineri, 25 aprilie 2013 - PROIECTARE MECANICĂ AVANSATĂ

Lucrare de casă: L6-01 Analiza cu elemente finite - cadre

=================================

Altă lucrare de casă de pe Youtube (Inventor 2013, sistem metric):

Notă: Selectați ecran maxim (preferabil 1080 HD) și întrerupeți din când în când rularea cu click pe ecran, pentru a vedea și înțelege fiecare moment. (CFS)

=================================

 

 

Poze de la curs - 5 aprilie 2013

 

Preambul Decan IMST (Prof Doicin)

 

A început cursul

 

Audienta

 

În pauza - 01

 

În pauza - 02

 

În pauza - 03