Ca urmare a lansării Parteneriatului Strategic pe Educație, UPB a fost desemnată ca Autodesk Certification Center (ACC). Prin aceasta a fost pus în acțiune și programul de certificare profesională Autodesk a studenților și personalului universitar (cadre didactice, doctoranzi cu frecvență, cercetători etc.). Sunt prezentate pozele tuturor persoanelor certificate în UPB prin acest program începând cu 23 iunie 2011.


Examenele Autodesk on-line sunt de două feluri: Professional și Associate.

Iată cum arată cele două certificate:

Constantin STANCESCU - Associate

Constantin STANCESCU - Associate

Certificatele pot fi descărcate oricând de pe site-ul Autodesk.com de către posesorii lor (în format PSF).

Examenele se dau într-o sală dotată cu calculatoare permanent conectate la Internet, pe care este instalat un browser on-line special, descărcat de pe site-ul Autodesk înainte de începerea examenului (de tipul Internet Explorer, Mozilla Firefox sau Chrome). Față de Associate, pentru examenul Professional, pe calculator trebuie să fi fost instalat și Inventor 2011. În plus, pentru același tip de examen, trebuie să fi fost descărcate în prealabil de pe net fișierele-temă pentru subiectele de examen. Aceste fișiere pot fi împrospătate oricând în timpul examenului, chiar de către candidat, în ipoteza că au fost modificate și salvate cu modificări.

Candidații pot lua pauze pe durata examenului, întrerupând explicit desfășurarea examenului. Pentru reluare trebuie solicitată aprobare expresă. La fel se întâmplă și dacă pică rețeaua sau calculatorul - evenimente considerate tot pauză. Examenul poate fi reluat de la același post de lucru sau de la altul, deci impune identificarea candidatului după fiecare pauză.

Ambele tipuri de examen se desfășoară sub supravegherea personală a unui Proctor (Administrator de Examen) autorizat de către Autodesk. Acesta trebuie să fie permanent prezent în sală, pentru următoarele motive:

Persoanele care absolvă ambele examene se numesc Fully Certified.


Începând cu data de 23 iunie 2011, în Universitatea POLITEHNICA din București au fost lansate certificările Autodesk, în cadrul Parteneriatului UPB - Autodesk. Datorită faptului că în cadrul Parteneriatului UPB - Autodesk au fost implementate pachetele software Inventor 2011 Professional, primele certificări au fost orientate pe acest software.

În prima etapă, Autodesk a oferit certificare gratuită, în care s-au înscris inițial 57 studenți din Politehnică. Dintre aceștia, 41 au participat efectiv și au obținut certificarea Inventor 2011 Professional (a nu se confunda cu pachetul software sinonim). Ulterior, pe data de 19 octombrie 2011, în cadrul promoției Autodesk Open Door Day, au mai obținut certificarea Inventor 2011 Professional încă 16 studenți. După data de 19 octombrie 2011, au mai susținut și au trecut același examen și alți studenți.

Într-o a doua etapă, în continuarea promoției Autodesk, o parte dintre studenții deja certificați - dar și alții noi - s-au înscris și au obținut certificarea Inventor 2011 Associate. Ca urmare, aceștia au devenit Autodesk Fully Certified.

În afara studenților, la certificări (atât Inventor 2011 Professional, cât și Inventor 2011 Associate) au participat și o serie de cadre didactice sau de cercetare din Politehnică. Prin absolvirea examenelor, aceștia au obținut calitatea de Proctori (Administratori de Examene de Certificare Autodesk). Aceștia urmează a fi implicați în certificarea studenților în cadrul UPB.

Mai jos se regăsesc cele trei categorii de studenți absolvenți ai examenelor, ca și Proctorii certificați.

 

Certificare Inventor 2011 Professional - Studenți

Certificare Inventor 2011 Associate - Studenți

Certificare Inventor 2011 Fully Certified - Studenți

Certificare Inventor 2011 Professional - Proctori

Certificare Inventor 2011 Associate - Proctori

Certificare Inventor 2011 Fully Certified - Proctori

 

Notă

Persoanele dornice să participe la certificările Autodesk în cadrul Universității POLITEHNICA din București trebuie să știe că se pot înscrie numai dacă sunt studenți sau personal universitar (cadre didactice, doctoranzi cu frecvență, cercetători etc.), fără să conteze universitatea din care provin.

Absolvenții încadrați în alt fel de unități în afara celor universitare se pot înscrie numai la Centrele de Instruire Autodesk (Autodesk Training Center). Rețeaua ATC-urilor actuale din România poate fi găsită pe site-ul www.autodesk.com.